Programme

Conference Programme
09:30 - 09:45 am
Opening Address
Yang Berbahagia Tan Sri Dato' Seri Ranjit Ajit Singh
Chairman of Securities Commission Malaysia
15 min
09:45 - 10:00 am
Keynote Address
Yang Berhormat Datuk Seri Johari Abdul Ghani
Second Finance Minister of Malaysia
15 min
10:10 - 10:50 am
Special Panel on Centralised Bond and Sukuk Platform
Providing comprehensive information accessibility and increasing literacy in corporate bonds and sukuk.
Dato’ Lee Kok Kwan – Director, CIMB Group
Dato’ Wan Kamaruzaman Ahmad – CEO, Kumpulan Wang Persaraan
Dato’ Mohd Izani Ghani – Executive Director Investments, Khazanah Nasional.
Moderator: Kamarudin Hashim – Executive Director, Securities Commission Malaysia
40 min
10:50 - 11:05 am
Short Break
15 min
11:05 - 12:00 am
Panel Session 1 - Towards a Digital-only Investment Mode
Panel discussion around the trade-offs in terms of efficiencies and customer experience in offering a fully digital experience for retail investors to invest both in securities and other capital market products.
Yuji Kusunoki- President, Rakuten Securities
Shinichiro Kai- Co-founder & CEO, Folio
George Lucas- CEO & Director, Acorns Australia
Moderator: Rejina Rahim, Managing Director, Nomura Asset Management Malaysia
55 min
12:00 - 12:50 pm
Panel Session 2 - Bringing the Financial Services Ecosystem into Digital
Panel to discuss how different players within the entire financial services ecosystem, and how fintech companies are building solutions to digitise different aspects of the value chain within finance.
-  Michael Kent – Founder and CEO, Azimo
-   Joseph Gan- Co-founder & President, V-Key
-  Matt Maddocks- Chief Risk Officer, Simple KYC & Riskflo.com
Moderator: Anshuman Singh, Managing Director, Digital & Technology Strategy Lead (ASEAN), Accenture
50 min
12:50 - 02:15 pm
AFTERNOON BREAK
1 hour 25 min
02:15 - 05:30 pm
Breakout Session 1 - Rakuten Fintech Track
3 hours
02:15 – 03:10 pm
Applying Fintech in our business - The Rakuten EcoSystem
Mr.Hiroshi Takasawa, Managing Executive Officer, Rakuten Inc.
55 min
03:10 – 03:55 pm
Rakuten Fintech Track Session 1: Gamification
One thing is clear: to achieve the much-desired engagement stickiness, more and more fintechstartups are looking to create better interaction with users. While social media integration might be one channel, another social phenomenon catching up pace is gamification, which has been successful in capturing the attention of millennials – probably the most sought after audience by fintech businesses globally. Learn how our panelists plan to bring the elements, design and principles of a game into the financial environment to engage, educate and better bond with customers.
  -   Ryota Hayashi - CEO & Co-Founder, Finatext Ltd
  -   George Lucas, CEO & Director, Acorns Australia
  -   James Lloyd, Asia-Pacific FinTech Leader, Ernst & Young
Moderator: MrBundeep Singh Rangar, CEO, PremFina.
45 min
03:55 - 04:10 pm
SHORT BREAK
15 min
04:10 – 04:50 pm
Rakuten Fintech Track Session 2: Payments
In an increasingly global world, people should have the choice to pay and get paid when they want, how they want, and where they want. Payments systems today must be relevant to customers, incentive-based, and be built on modern technology infrastructure. The answer to this won’t be provided by only the incumbents but rather will come through a combination of those who are innovating outside the traditional payment ecosystem. Hear how three different companies, each a leader in its own space, are innovating to make payments seamless for everyone
-  Mike Laven, CEO, Currency Cloud
-  Alain Falys, Co-founder & CEO, Yoyo Wallet
-  Michael Kent, Founder and CEO, Azimo
Moderator: Ms Stephanie Lee, Senior Advisor, Rakuten Fintech Fund
40 min
04:50 – 05:30 pm
Rakuten Fireside Chat - Lending
By going beyond FICO and leveraging technology to use data-based credit scoring models, online lending marketplaces have changed how consumers, businesses, and most importantly those who were left outside the traditional realm of lending through banks, get access to finance. At the same time, this industry has seen incredible highs and lows in the past 10 years. Online lenders today are now challenged by increasing capital and customer acquisition costs, intense competition and regulatory scrutiny. Catch this candid conversation between our panelists and hear them discussing how this sector has evolved over the years, trends they observe and why they are still bullish on this sector.
-  James Gutierrez, CEO & Founder, INSIKT
-  Oskar Miel, Managing Partner, RakutenFintech Fund, RakutenInc.
40 min
05:30 pm
Networking & End Of Day - 1
02:15 - 05:00 pm
Breakout Session 2
2 hours 45 min
Investor Pitch Day – Equity Crowdfunding
An open pitch by businesses and startups currently raising capital through registered ECF platforms.
03:00 - 05:00 pm
Breakout Session 3
2 hours
P2P Financing Workshop
An open session where both business owners and investors can gain more information on how they can participate on registered P2P platforms to raise funds or invest.
03:00 - 03:40 pm
Quickash
40 min
03:40 - 04:20 pm
Funding Societies
40 min
04:20 - 05:00 pm
B2B Finpal
40 min
09:30 - 10:35 am
Panel Session 3 – The New Normal? Digital Assets and Cryptocurrency
Discussion on the growth of digital assets such as cryptocurrencies. Can these assets reliably compliment existing investment products to generate value?
  -   Ron Hose- Co-founder & CEO, Coins.ph
  -   Vijay Ayyar - Head of Business, Luno
  -   Yuzo Kano- Founder & CEO, bitFlyer
Moderator: Chin Wei Min, Executive Director, Securities Commission Malaysia
1 hour 5 min
10:35 - 11:15 am
Annual Industry Report Card :Presentation on ECF & P2P market
Year-in-review presentation on the equity crowdfunding and P2P financing industry and market acceptance in Malaysia by the registered platform operators.

Presenters:
  -   Elain Lockman- Co-founder & Director,Ata Plus
  -   Wong Kah Meng – CEO, Funding Societies Malaysia
40 min
11.15 - 11:35 am
SHORT BREAK
20 min
11:35 - 12:45 pm
Panel Session 4 - Fostering Innovation via Investments into Fintech
Venture capital activity in Asia has increased tenfold, especially on investments into Fintech companies, primarily in China. How do fintech VCs view the growth & adoption of fintech by the end-consumer in the other Asian markets, and what does it take for fintech companies to attract more capital to grow their presence?
  -   Oskar Miel- Managing Partner, Rakuten Fintech Fund
  -   Igor Pesic - Partner & Investment Director, Life.SREDA VC
  -   Joe Cho- Founding CEO of LATTICE80 & Chairman, Marvelstone Group
Moderator: Stephanie Magnus, Principal, Corporate & Securities Practice Group, Baker McKenzie Wong & Leow
1 hour 10 min
12:45 - 02:15 pm
AFTERNOON BREAK
1 hour 30 min
02 : 15 - 03 :15 pm
Are we on track? – Building the Fintech Ecosystem
  -   Robin Lee, Co-Founder & Chief Experience Officer, Inzsure
  -   Ridzuan Aziz, Chief Executive Officer, Sedania As Salam Capital Sdn Bhd
  -   Joanne Tan, Digital Innovation Lead, Allianz Malaysia
Moderator: Jenna Huey Ching, Manager, Malaysia Digital Economy Corporation (MDEC)
04:30 pm
NETWORKING & END OF CONFERENCE
02:15 - 03:15 pm
Breakout Session 2
1 hour
Investor Pitch Day – ECF & P2P
An open pitch by businesses and startups currently raising capital through registered ECF platforms.
03:00 - 05:00 pm
Breakout Session 3
2 hours
P2P Financing Workshop
An open session where both business owners and investors can gain more information on how they can participate on registered P2P platforms to raise funds or invest.
03:00 – 03:40 pm
Ethis
40 min
03:40 – 04:20 pm
Alixco
40 min
04:20 – 05:00 pm
Fundaztic
40 min
ARE YOU READY TO JOINING OUR PROGRAM
We are here for joining all hands for revolutionary Events